Antep Fıstıklı Pasta Tarifi
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 15 dk
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Pişirme : 15 dk
Malzemeler
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Çorba Kaşığı Kayısı Reçeli
- 2 Paket Krem Şanti
- 1 Paket Labne Peyniri
- 400 Gr Muz
- 1 Su bardağı Su
- 150 Gr Toz Antep Fıstığı
- 1 Çay bardağı Toz Şeker
- 2 Su bardağı Un
- 1 Paket Vanilya
- 4 Adet Yumurta
- 3 Çorba Kaşığı Kayısı Reçeli
- 2 Paket Krem Şanti
- 1 Paket Labne Peyniri
- 400 Gr Muz
- 1 Su bardağı Su
- 150 Gr Toz Antep Fıstığı
- 1 Çay bardağı Toz Şeker
- 2 Su bardağı Un
- 1 Paket Vanilya
- 4 Adet Yumurta
Hazırlanışı
Şekeri yumurtayla birlikte 5 dakika kadar çırpın. İçine suyu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip bu karışımı yuvarlak bir kalıbın içine yağlı kağıt yerleştirdikten sonra dökün. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişirip çıkartın. Hemen üzerine reçeli suyu serpip bekletin. Bu şekilde 2 dakika kalsın ki elastik olsun. Kreması için, kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp labne peynirle karıştırın. farklı bir lezzet yakalayıp meyvelerle uyumunu artırıp kremşantiyi hafifleştiriyor. Bu kremayı kekin içine sürüp fıstıkları üzerini serpiştirin. Üzerine tekrar krema sürüp servis tabağına alıp dilimleyin.
Yorum Gönder